De Condé waarschuwt: “Het moet beter, elke dag opnieuw”

0

Racing Genk heeft nul op zes, maar in de bestuurskamer panikeert men nog niet. Het is echter wél duidelijk dat het beter moet, stelt ook Dimitri De Condé vast. “De roes van de titel mag niet langer blijven hangen”, zegt de technisch directeur in Het Nieuwsblad.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

“Al wie dacht dat het wel niet zo erg zou zijn, staat intussen met beide voeten op de grond”, opende hij na de nederlaag tegen Zulte Waregem. “Ik weet uit ervaring hoe moeilijk een competitiestart kan zijn na een gebrekkige voorbereiding. Heel wat internationals sloten pas laat aan en bovendien zitten enkele spelers met transferbekommernissen. Daarboven is onze duurste aankoop (Theo Bongonda, red.) geblesseerd uitgevallen in de voorbereiding.”

“Teren te veel op titel”

“Onbewust proberen veel kampioenen op vorig seizoen te teren. Dat is een gevaarlijke cocktail, zeker voor een nieuwe staf, die een zware erfenis kreeg én de club én de spelers nog moet leren kennen. Bovendien moeten we ook het vertrek van enkele bepalende spelers opvangen. Je kan hier enkel uit geraken als je beseft dat het anders en vooral scherper moet”, is Dimitri De Condé duidelijk.

“De excuses zijn op, dan moet je de rangen sluiten en samen uit het dalletje kruipen. Het moet scherper, in alle geledingen van de club. Van spelers, naar staf tot in de bestuurskamer. Maar zelfs onze U21 teert te veel op de dubbel. ze gedragen zich te zeer als kampioenen. Terwijl het beter moet, elke dag opnieuw. Beseffen we dat niet, dan gaan we heel moeilijke tijden tegemoet.”

“Moet scherper”

“Wie aan zeventig procent traint, kan geen wedstrijden aan honderd procent spelen. Niemand laat het bewust hangen, daar ben ik van overtuigd. Vorige week heb ik met veel spelers gepraat, iedereen beseft dat het weer scherper moet. De staf krijgt alle krediet, het zijn geen gemakkelijke omstandigheden, maar ze moeten veeleisend zijn.”

Voorlopig zijn transfers uit den boze. “Op dit moment is er geen concrete belangstelling voor spelers. Ook in onze zoektocht naar een extra spits is er nog geen doorbraak. Maar ook met deze kern moeten we beter kunnen presteren dan de laatste twee matchen”, besloot de technisch directeur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in