De Condé: “Van genieten, maar alleen vandaag”

0
Dimitri De Condé KRC Genk close

Racing Genk speelde woensdagavond 0-0-gelijk tegen Napoli in de groepsfase van de Champions League. Een resultaat dat door de supporters werd gevierd, maar in het Genkse bestuur minder. Het was wél trots dat het de Europese topper in bedwang kon houden. “We mogen hier van genieten, maar alleen vanavond”, sprak Dimitri De Condé.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

“Dit voelt helemaal anders dan twee weken geleden”, opende de technisch directeur in Het Belang van Limburg. “Ik ben fier op onze jongens. Je merkte dat er veel energie in ons spel zat. Van bij het begin hebben we lef getoond. We stonden er op fysiek vlak en waren achterin gefocust. Daar liep het eerder al eens mis.”

Kantelmoment

“Deze wedstrijd kan wel eens een kantelmoment worden. We mogen hier van genieten, maar alleen vanavond”, stelt De Condé. “Ik denk nu al aan de wedstrijd tegen Moeskroen (zondag, red.). In die wedstrijd moeten we hetzelfde kunnen brengen. De spelers hebben ook woord gehouden. Je voelde de voorbije dagen de spanning, ze gaven aan dat ze erin zouden vliegen en ze zijn tot op het bot gegaan. Knap.”

“Ook voor Mazzu kan dit een kantelmoment zijn. Het is voor hem nog niet makkelijk geweest, hij heeft in moeilijke omstandigheden over moeten nemen. Je voelt dat er meer evenwicht in de ploeg en de werking kruipt en dat is een goed teken. Hij toonde ook lef. Bij onze doeltrappen stonden we heel hoog gepositioneerd. Knap en gedurfd. Ik hoop dan ook dat de groep de coach beloont met dezelfde energie en ingesteldheid als tegen Napoli.”

“Zat meer in, maar …”

“Er zat meer in vandaag, maar we moeten ook eerlijk zijn en toegeven dat we op bepaalde momenten geluk hebben gehad. Ik ben blij dat we dit hebben kunnen brengen met onze jonge ploeg. Mijn collega van Napoli gaf ons zelfs complimenten over onze werking. Je ziet nu ook waarom”, besloot de Genkse technisch directeur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in