De Condé over 7 miljoen van Bongonda: “Kwaliteit heeft zijn prijs”

0
Dimitri De Condé KRC Genk luchthaven
Dimitri De Condé

Racing Genk legde zeven miljoen euro op tafel voor Theo Bongonda. Hij tekende gisteren zijn contract. In Het Laatste Nieuws komt technisch directeur Dimitri De Condé terug op de prijs die het betaalde aan Zulte Waregem: “Dit is gewoon de evolutie van de markt. Theo had ook andere opties, maar we zijn blij dat hij voor ons sportief plan kiest.”

KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALMATCHEN!

De duurste ooit tussen twee Belgische ploegen. Een zware last om dragen, zo blijkt uit het verleden. Denk maar aan Ilombe Mboyo (4,5 miljoen euro) of aan Kaveh Rezaei (5 miljoen euro), die het niet waar wisten te maakten.

“Maar Theo zal dat wel kunnen”, vertelt De Condé. “Bongonda stond op zijn negentiende al in de ploeg bij Celta de Vigo. Iedereen die mij kent, weet hoe hoog ik oploop met de Spaanse competitie.”

Stabiliteit

“De basiskwaliteiten heeft Theo Bongonda altijd gehad. Alleen kon hij toen geen constante in zijn prestaties leggen en was er onvoldoende stabiliteit rond hem. Uit gesprekken die we gevoerd hebben, hebben we begrepen dat hij daarin enorme stappen heeft gezet. Hij is vader geworden, dan wil je stabiliteit. Mocht dat niet het geval zijn geweest, had hij ook andere opties. We zijn blij dat hij voor ons sportief plan kiest.”

“Verkopen ook duurder”

De zeven miljoen euro is relatief volgens de technisch directeur van KRC Genk. “Bongonda is een speler die in België top drie is op zijn positie. De markt is de laatste jaren ook veel duurder geworden. Een jonge Belg (Bongonda is 23 jaar, red.), met goeie statistieken, die kost veel geld. Geloof mij, dat zullen de concurrerende ploegen de komende weken ook nog wel merken.”

“Maar we verkopen spelers ook veel duurder dan een aantal jaren geleden, dat is gewoon de evolutie van de markt”, besluit De Condé.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in