Coucke houdt nul: “Dit doet deugd”

0
Gaetan Coucke KRC Genk repo
Bron: KRC Genk TV

Het is hem nog niet te vaak gelukt, dit seizoen. Gaetan Coucke heeft tegen Napoli de nul gehouden. De jonge doelman vertoonde een beetje plankenkoorts bij zijn eerste minuten in de Champions League in eigen huis. Hij groeide wel naarmate de wedstrijd vorderde en de clean sheet was een ideale en verdiende beloning.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

“De nul houden tegen een grootmacht als Napoli, daar had ik alleen maar van kunnen dromen”, opende de doelman in Het Belang van Limburg. “Daar had ik op voorhand voor getekend. In het begin hadden we enkele keren meeval. De paal en de lat waren vandaag aan onze kant.”

“De organisatie stond er en ook wij kregen grote kansen. Hun keeper moest hen een aantal keren rechthouden. Dus al bij al is het gelijkspel wel terecht”, vertelde Gaetan Coucke nog. Vooral in de tweede helft kon de thuisploeg zijn voet naast die van de Napolitanen zetten.

“Referentiematch”

“Dat had te maken met hun manier van spelen”, klonk het. “Salzburg speelde directer met heel veel diepgang. Napels zocht meer de combinatie. Als je daar een blok tegenover zet, kunnen zij moeilijk openingen forceren. Na de pauze hebben zij al bij al niet veel meer gecreëerd.”

Of Racing Genk na deze 0-0 vertrokken is? “Hopelijk is dit een referentiematch met het oog op wat nog komt”, stelt Coucke. “Dit hadden we als ploeg echt nodig. We kunnen de volgende wedstrijden met vertrouwen tegemoet zien”, besloot de jonge doelman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in