Bongonda: “Mijn seizoen is eindelijk begonnen”

0
Theo Bongonda interview Eleven Sports

Theo Bongonda is er klaar voor. Tegen Napoli speelde hij al 89 minuten, tegen Moeskroen moet het er vol op zijn. De flankaanvaller heeft zijn hoge transfersom nog niet kunnen laten zien in de Luminus Arena, maar hij is vastbesloten om dat nu wel te doen. “Het seizoen kan voor mij eindelijk beginnen, al zit ik nog maar op zeventig procent van mijn kunnen.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Het was een week voor de Supercup, de blessure van Theo Bongonda. Een lumbago. “Je bent nieuw bij een club, je wilt je snel integreren en dan gebeurt zoiets”, opende hij in Het Belang van Limburg. “Erg frustrerend, want ik was voordien nooit meer dan een dag of vijf buiten strijd”, sprak de man die voor zeven miljoen euro over kwam van Zulte Waregem.

Vanuit de tribunes zag hij Racing Genk sputterend starten. “Er is nu al een kloofje met de kop van de rangschikking. Eigenlijk hebben we nood aan een reeksje. Napoli moet onze referentiematch zijn. De komende duels moeten we met dezelfde dynamiek aanpakken. Vooral tegen de, met alle respect, kleinere clubs hebben we al te veel laten liggen.”

Sint-Truiden

Met Moeskroen komt de vijfde uit het klassement op bezoek. Van onderschatting mag geen sprake zijn. “Ik herinner me dat ze vorig seizoen na de winterstop begonnen met vijftien op vijftien. En op dit ogenblik staan ze in de top zes, ik ben dus op mijn hoede. In Sint-Truiden hebben we een serieuze waarschuwing gekregen.”

De Limbasico eindigde op een 3-3-gelijkspel nadat Racing Genk 0-3 voor stond. “Mijn woorden waren niet bedoeld als kritiek. Ik zei alleen dat het niet normaal was dat een ploeg met de status van ons in de derby een 0-3-voorsprong uit handen gaf in nog geen half uur tijd. Ik begreep de reactie van de fans, al praat ik hun gedrag niet goed.”

Kopbal Bongonda

“Tot nu toe was mijn bijdrage jammer genoeg miniem. Mijn laatste volledige wedstrijd dateert van vorig seizoen. Toch is het einde van de tunnel n zicht. Woensdag speelde ik 89 minuten mee, een opsteker. Het seizoen kan eindelijk beginnen, al zit ik nog maar aan zeventig procent van mijn kunnen.”

En Theo Bongonda scoorde al. Met het hoofd nota bene. “Veel mensen hebben me daarmee uitgelachen”, grinnikte hij. “Alsof het onmogelijke gebeurd was. Zelfs Francky Dury heeft me een berichtje gestuurd. Hopelijk kunnen we na dit seizoen zeggen dat die slechte start nodig was om sterk te eindigen. Liever dat dan het omgekeerde scenario.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in