Biedt Waasland-Beveren oplossing voor overbodige Gano?

0

Keert Zinho Gano terug naar de Freethiel? De kans bestaat, want de Waaslanders zijn nog op zoek naar versterkingen en in die zoektocht is het uitgekomen bij de spits van Racing Genk. Die is op de Freethiel overigens géén onbekende, hij voetbalde er al twee jaar.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Zinho Gano heeft, voor 25 jaar te zijn, al heel wat meegemaakt in zijn loopbaan. Hij werd door Club Brugge uitgeleend aan Moeskroen, waar hij amper tot niet aan spelen toe kwam. Hij was er vooral bankvulling omwille van zijn Belgische nationaliteit (en dat kwam de Henegouwers goed uit). Maar toch wist hij de interesse te wekken van Waasland-Beveren.

Waasland-Beveren

Daar trok hij in 2015 naartoe, hij tekende er een driejarig contract en kwam er een oude bekende tegen: Stijn Vreven. Die kende hij nog van zijn uitleenbeurt aan Lommel SK. De spits vond er zijn draai en was met tien (in zijn eerste seizoen) en twaalf doelpunten belangrijk voor de Waaslanders. Ze bleven er twee keer ‘makkelijk’ in.

Een transfer naar het, toen nog, ambitieuze KV Oostende was het gevolg. Maar daar boterde het niet meteen na het vertrek van Yves Vanderhaeghe. Hij botste er met Adnan Custovic en mocht er in 2018 vertrekken omwille van zijn dure contract en omdat Marc Coucke naar Anderlecht trok, moest KVO bezuinigen.

Niet in selectie KRC Genk

Racing Genk kwam op de juiste moment, maar onder Philippe Clement kwam ook hij amper aan spelen toe. De spits pikte wel af en toe doelpunt mee en had ook zijn aandeel in de titel van de club, maar nu is hij spits op overschot. Gano zat afgelopen weekend niet eens in de selectie van Felice Mazzu.

En daar wil Waasland-Beveren, dat met één op twaalf is gestart aan de competitie, van ‘profiteren’ om de spits terug over te nemen. De Waaslanders hebben amper drie gemaakte doelpunten en spelen dit weekend de degradatietopper tegen het nog puntenloze Cercle Brugge. Met of zonder Zinho Gano, dat valt nog af te wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in