Berge vreest kunstgras niet: “Zorgt voor grappige momenten”

0
Sander Berge KRC Genk indoor
Bron: YouTube KRC Genk

Het kunstgras van Stayen, het blijft voor polemiek zorgen. Maar Sander Berge doet daar niet aan mee. De Noorse middenvelder van Racing Genk kon er alvast mee lachen. “De bal stuit anders, komt vaak sneller dan gedacht en dat zorgt wel eens voor grappige momenten”, vertelde hij in Het Belang van Limburg.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

Kunstgras, iedereen heeft er een mening over. En niemand is echt een fan. Behalve Sander Berge. “We hebben er vorig seizoen nog getoond dat we er goed uit de voeten kunnen. Ik heb er zelf als jeugdspeler ook heel veel op gevoetbald in Noorwegen”, klinkt het bij de middenvelder. “Toch was het goed dat we donderdag nog anderhalf uur hebben getraind op Stayen.”

“Waarom? Als verdediger ben je snel uitgeschakeld. Wanneer je plots van richting moet veranderen, lijkt het immers alsof je op schaatsen staat. De bal stuit anders en komt vaak sneller dan gedacht. Dat zorgt wel eens voor grappige momenten. Die momenten nemen we mee naar zaterdag. Het is zaak om heel compact te staan bij balverlies om een foutje van je ploegmaat mee recht te zetten.”

“Belangrijke wedstrijd”

Vorig jaar was Racing Genk de betere ploeg en gaf het een masterclass aan Sint Truiden. “We weten hoe belangrijk deze wedstrijd is. Ook voor onze supporters. Ik heb er al met enkele nieuwkomers over gepraat. Donderdag zagen we trouwens ook de kooi, van waaruit onze supporters de match zullen moeten volgen. We gaan een extra inspanning doen om hen een topavond te bezorgen”, besloot Sander Berge.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in