Benson keert terug naar Genk: “Deze club verlaten was geen makkelijke beslissing”

0
Manuel Benson Racing Genk interview 2
Manuel Benson (Bron: KRC Genk TV)

Racing Genk ontvangt vanavond Antwerp in de Jupiler Pro League. De Limburgers konden in het begin van het seizoen rekenen op de kunstflitsen van Manuel Benson, maar die verkoos eind augustus een overstap naar de tegenstander van deze avond. “Uiteraard ben ik erop gebrand om iets te doen”, zegt de flankaanvaller in Sport/Voetbalmagazine.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN RACING GENK EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘KRCGENKFANS’

“Mijn gevoel? Vandaag even terugkeren naar Racing Genk is leuk, maar dat staat los van het voetbal”, opende Benson in het magazine. “Ik zie er alle mensen terug met wie ik een tijd werkte, maar sportief is een ander verhaal. Ik ben nu van Antwerp, voor mij is de club een afgesloten hoofdstuk. Natuurlijk ben ik erop gebrand om iets te doen, maar veel zal afhangen van de plannen van de trainer.”

“Racing Genk verlaten was geen makkelijke beslissing”, komt hij even terug op eind augustus. “De Condé was een van de mensen die hard in mij geloofde, tegenover hem voel ik me wat schuldig. De club bood me een nieuw contract aan, bijna het dubbele van de cijfers én de jaren hier. Maar het aanbod botste met het gevoel dat ik had.”

“Dacht te veel na”

“In het begin speelde ik nog wel, maar ik was er niet op mijn gemak. Mijn gevoel was eerder: straks vlieg ik eruit en de trainer is niet zo tevreden, terwijl hij dat wél was. Ik dacht heel veel na. Ik sprak er met hem over. In Moeskroen speelde ik ook links, maar was ik toch meer de vrije man op het veld. Mazzu wilde me echt tégen de flank, waar ik naar de buitenvoet werd gedreven.”

“Ik probeerde nog, maar als het in de match niet lukt, begin je toch tegen jezelf te voetballen. Als daarop de supporters óók nog eens fluiten, soms al na tien minuten, denk je: wil ik hier wel zijn? Op den duur heb je geen goed gevoel meer als je ‘s morgens naar de club vertrekt. Als geld belangrijk was geweest, of die paar minuten in de Champions League, was ik er wel gebleven. Nu speelden andere dingen”, besloot de flankaanvaller.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in